Це мій улюблений рецепт яблучного пирога з додаванням невеликої кількості волоського горіха та кориці, що надає випічці більш насичений довершений смак та аромат.
час гот. 1 год
порцій 8
Інгредієнти
Борошно пшеничне 180 г
Цукор 180 г
Яйця 3 шт
Розпушувач 1 ч л
Яблука 3-4 шт
Горіх волоський 4 шт
Кориця 1/2 ч л
Сіль дрібка
Як готувати
1
Для початку, підготуємо яблука (бажано, щоб вони були соковиті і з кислинкою): миємо, чистимо від шкірки і зерен і ріжемо на невеликі шматочки приблизно 1.5х1.5 см і поки відставляємо в сторону.
2
Волоські горіхи необхідно подрібнити ножем і також поки відставити.
3
У глибокій мисці на невеликій швидкості збиваємо яйця із сіллю та поступово додаємо цукор і продовжуємо збивати на високій швидкості міксера до пишності і посвітління протягом 4-5 хвилин.
4
В окремій мисці зʼєднуємо просіяне борошно з розпушувачем і поступово на мінімальній швидкості міксера вводимо частинами сухі інгредієнти.
5
Форму для випікання змащуємо вершковим маслом. На дно форми висипаємо половину підготовлених яблук і присипаємо корицею.
6
Потім на яблука необхідно вилити половину тіста, знову всипати другу половину підготовлених яблук, посипати подрібненими грецьким горіхами і залити залишками тіста.
7
Ставимо випікатися пиріг у розігріту до 180 градусів духовку протягом 40-45 хвилин.