Апельсинова паска

24.04.2024

З дитинства обожнюю Великдень у тому числі і за підготовку до нього! Пасочку за цим рецептом я почала пекти ще за часів свого навчання у школі і продовжую щороку повертатися до нього. Вона виходить дуже ароматна, смачна, здобна!
Апельсинова паска
час гот. 7 год
порцій 8

Інгредієнти

Молоко 350 мл
Яйця 4 шт
Вершкове масло 150 г
Цукор 300 г
Борошно пшеничне 1 кг
Родзинки 120 г
Дріжджі свіжі 40 г
Рослинна олія 2,5 ст л
Цедра двох апельсинів
Ванілін 1г
Сіль дрібка

Як готувати

1
Для початку, приготуємо опару. Нагріваємо половину молока приблизно до 40 градусів. В теплому молоці розчиняємо дріжджі, додаємо 1 ст л цукру і 3 ст л борошна.
2
Накриваємо миску з опарою рушником і залишаємо в теплому місці на 20 хвилин.
3
Тим часом, поки підходить опара, в окрему посудину розбиваємо яйця, всипаємо цукор, дрібку солі і ваніліну і збиваємо до посвітління яєць і розчинення цукру.
4
До молока, що залишилось, додаємо вершкове масло кімнатної температури і ставимо на вогонь (мікрохвильову піч) до розчинення. Охолоджуємо молочно-вершкову масу до 40 градусів і додаємо до яєць. Також додаємо рослинну олію та вже підійшовшу опару і добре перемішуємо. Поступово додаємо до рідких інгредієнтів просіяне борошно і замішуємо мʼяке тісто.
5
Відправляємо тісто в тепле місце до збільшення вдвічі. Це займає приблизно 2 години.
6
Миємо і просушуємо родзинки, знімаємо цедру з двох апельсинів.
7
Обминаємо тісто, додаємо родзинки і цедру, ще раз добре вимішуємо тісто і знову відправляємо в тепле місце на 2-3 години.
8
Наповнюємо підготовлені форми тістом на 1/3. Даємо підійти тісту у формах (до години) і ставимо випікатися у розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин. Готовність перевіряємо деревʼяною шпажкою.
Апельсинова паска | Крок 8
9
Даємо пасочкам охолонути і приступаємо до декорування виробів!
Апельсинова паска | Крок 9Апельсинова паска | Крок 9

Подякувати Подякувати

Вас може зацікавити: