Крафін

29.04.2024

Останніми роками все більш популярним стає гібрид мафіна і круасана - крафін. Таку випічку часто готують в західних країнах на Великдень, тому і ми за бажанням можемо урізноманітнити свій святковий стіл і приготувати модний, витончений, красивий та смачний крафін!
Крафін
час гот. 3.5-4 год
порцій 8

Інгредієнти

Опара

Молоко 300 мл
Дріжджі 20 г
Цукор 20 г
Борошно 100 г

Тісто

Опара
Яйця 2 шт
Цукор 120 г
Борошно 550 г
Вершкове масло 100 г
Сіль 5 г

Начинка

Вершкове масло 100 г (по 20 г на 1 крафін)
Родзинки або інші сухофрукти
Горіхи
Мак
Кориця

Як готувати

1
Для початку, приготуємо опару. До теплого молока (30-40 градусів) додаємо дріжджі (якщо берете сухі дріжджі, то їх потрібно втричі менше, ніж свіжих), цукор та борошно і все перемішуємо до однорідності. Накриваємо опару рушником і ставимо в тепле місце на 30 хвилин.
2
Приготуємо тісто. У великій мисці зʼєднуємо яйця, сіль, цукор і перемішуємо. Сюди ж додаємо опару, перемішуємо; після цього додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто (в мисці, не викладаючи на стіл) або руками, або за допомогою міксера/кухонної машини. Воно буде липке: нехай Вас це не лякає. Залишаємо тісто хвилин на 20 відпочити, прикривши рушником, і після цього додаємо вершкове масло кімнатної температури і добре вимішуємо тісто.
3
Накриваємо тісто рушником і ставимо в тепле місце на півтори години підходити.
4
Тим часом підготуємо начинки за смаком. Це можуть бути будь-які сухофрукти, горіхи, мак, кориця.
5
Коли тісто добре підійшло (мінімум в 2 рази), ділимо його на 5 шматочків. Можете ділити і на 3 або 4 частинки, тоді Ваші крафіни будуть більшого розміру.
6
Розкочуємо тісто в прямокутник тоненьким шаром (приблизно 3 мм товщиною). На тісто наносимо розмʼякшене вершкове масло и присипаємо прямокутник тіста начинкою за смаком.
Крафін | Крок 6
7
Після цього скочуємо тісто в рулет і розрізаємо його гострим ножем навпіл вздовж, не доводячи ніж до одного з країв на 3-4 сантиметри.
Крафін | Крок 7
8
Після цього скручуємо кожну половинку рулету равликом розрізом назовні.
Крафін | Крок 8
9
Ставимо одну половинку на другу, щоб вийшла висока пасочка.
Крафін | Крок 9
10
Відправляємо крафін у підготовлену форму. Якщо у Вас форми недостатньо високі, то можете збільшити висоту за допомогою пергаментного паперу.
Крафін | Крок 10
11
Аналогічно проробляємо всю роботу і з рештою тіста.
12
Даємо крафінам підійти в теплому місці протягом 40 хвилин - години, прикривши їх рушником.
13
Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно протягом 40 хвилин. Але орієнтуйтеся на Вашу духовку і готовність перевіряйте деревʼяною паличкою.
14
Готовим крафінам даємо час охолонути. Їх не потрібно покривати глазур'ю, щоб було видно ажурні завитки, а лише присипаємо цукровою пудрою. Смачного!
Крафін | Крок 14

Подякувати Подякувати

Вас може зацікавити: