Сирна паска

03.05.2024

До свята Великодня урізноманітніть свій святковий стіл сирною пасочкою, від неї отримають задоволення як дорослі, так і дітки!
Сирна паска
час гот. 3 год + доба
порцій 8

Інгредієнти

Сир кисломолочний (жирністю 9-15%) 500 г
Цукор 100 г
Масло вершкове (82%) 100 г
Сметана (15-20%) 150 г
Жовтки яєчні 4 шт
Ванілін на кінчику ножа
Цукати або сухофрукти за смаком 100 г

Як готувати

1
Промиваємо і просушуємо сухофрукти.
2
Кисломолочний сир протираємо через сито.
3
До сиру додаємо цукор, ванілін, жовтки, сметану, розтоплене вершкове масло і пробиваємо блендером до отримання однорідної суміші.
4
Переливаємо в каструлю, ставимо на вогонь і при постійному помішуванні дуже добре прогріваємо сирну суміш, доводимо майже до кипіння, але кип’ятити не потрібно! Наша суміш стане більш рідкою - так і має бути.
5
Переливаємо суміш в миску, додаємо цукати і сухофрукти, охолоджуємо до кімнатної температури, прикриваємо плівкою, а потім ставимо в холодильник на 2-3 години.
6
Беремо форму для сирної паски, перевертаємо форму вужчою частиною до низу і застеляємо вологою марлею. Ставимо форму у більшу миску, щоб туди стікала сироватка. Якщо у Вас немає спеціальної форми для сирної паски, то можете взяти, наприклад, новий горщик для квітів (з отвором).
7
Добре перемішуємо нашу сирну суміш, бо сухофрукти осідають на дно, і переливаємо у підготовлену форму. Прикриваємо марлею, кладемо зверху тарілочку/кришку і ставимо якийсь важіль, наприклад, консерву (300-400 г).
8
Відправляємо в прохолодне місце на ніч або добу. Сироватку час від часу можна зливати.
9
Дістаємо паску з холодильника, відкриваємо марлю, накриваємо тарілкою, на якій будемо подавати сирну паску, і обережно перевертаємо форму з паскою на тарілку. Потім знімаємо форму, марлю і декоруємо за власним бажанням. Смачного!

Подякувати Подякувати

Вас може зацікавити: