З настанням літа, багатого на фрукти та ягоди, мені щоразу так і хочеться приготувати корисну, ароматну, смачну, соковиту галету, а сам процес приготування зовсім нескладний і потребує мінімум зусиль і нашого часу! Я люблю готувати відразу подвійну або потрійну порцію тіста. А ще сформовану галету можна заморозити і запекти у будь-який зручний час; зберігати в морозильній камері до декількох місяців.
час гот. 1.5 год
порцій 4
Інгредієнти
Для тіста
Кисломолочний сир 100 г
Масло вершкове 70 г
Борошно пшеничне 120 г
Цукор 20 г
Жовток 1 яйця
Ванілін дрібка
Сіль дрібка
Начинки
Цукор 1 ст л
Крохмаль 1 ст л
Ягоди/фрукти за смаком
Як готувати
1
У чашу блендера (або миску) всипаємо борошно, цукор, сіль, холодне вершкове масло і перетираємо до стану крихти.
2
Всипаємо кисломолочний сир і ще раз перемішуємо.
3
До отриманої маси додаємо жовток (або можна ціле яйце, якщо будете готувати подвійну або потрійну порцію тіста) і швидко замішуємо тісто, щоб масло не тануло від тепла рук.
4
Готове тісто загортаємо в пакет/плівку і даємо йому відпочити, охолоджуючи в холодильнику протягом хвилин 30-60.
5
Відпочивше тісто розкочуємо у коло, на центр висипаємо крохмаль з цукром, відступивши від країв на декілька сантиметрів.
6
Викладаємо улюблені фрукти/ягоди на суміш крохмалю і цукру. Я готую галету з персиком (нектарином), лохиною, чорною смородиною, яблуком з корицею, грушею та горіхами, полуницею тощо.
7
Краї галети загортаємо, прикриваючи частину начинки і випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 30 хвилин.
8
Чудово смакує як в теплому, так і в охолодженому вигляді. Можна подавати з кулькою морозива!