Сирники

28.02.2024

Напевне, немає такої господині, яка б не готувала сирники, але, на жаль, вони не завжди виходять такими гарними і смачними, як хотілося б. Я також не один рік перебувала у пошуках ідеального рецепту для себе. Пропоную спробувати приготувати сирнички за цим рецептом, вони виходять в міру солодкі і ніжні.
Сирники
час гот. 20хв
порцій 4

Інгредієнти

Сир кисломолочний 300 г
Жовток курячого яйця 1 шт
Цукор 30 г
Борошно пшеничне 25 г + для формування сирників
Ванілін на кінчику ножа
Сіль дрібка
Кокосова олія для смаження

Як готувати

1
Кисломолочний сир раджу брати жирністю 5% і не вологий, щоб не довелося додавати велику кількість борошна. Беремо сито і перетираємо кисломолочний сир для більшої ніжності сирників. Блендер не раджу використовувати, оскільки сир стане більш рідкий і знову ж таки доведеться додавати більше борошна.
Сирники | Крок 1
2
Додаємо до сиру дрібку солі, ванілін, цукор, жовток, борошно і ретельно перемішуємо до однорідності.
3
Перейдемо до формування сирників. Робочу поверхню присипаємо борошном. Усю сирну масу ділимо приблизно навпіл і скочуємо в 2 ковбаски. Кожну ковбаску ділимо десь на 5-6 шматочків (зважаємо на розмір сирничка, який хочемо отримати). Кожному шматочку надаємо форму кружальця за допомогою ножа або стакану.
Сирники | Крок 3
4
Розігріваємо пательню, змащуємо кокосовою олією і смажимо сирники до легкої золотавої скоринки з обох сторін.
Сирники | Крок 4
5
Подавати можна зі сметаною, джемом, медом або сиропом за смаком.
Сирники | Крок 5

Подякувати Подякувати

Вас може зацікавити: