Домашній шоколад на основі какао-масла та керобу

14.10.2023

Кероб - це порошок, який отримують з плодів ріжкового дерева, і який дуже схожий на какао. Кероб вважається суперфудом і є вкрай корисним. За цим рецептом можна приготувати корисний домашній шоколад без додавання цукру.
Домашній шоколад на основі какао-масла та керобу
час гот. 20 хв
порцій 4

Інгредієнти

Какао-масло 100г
Кероб 75г
Мед 1-2 ст л
Горіхи за смаком 30-40г (опціонально)
Какао-паста "Mycryo" у формі порошку 3г (опціонально)

Як готувати

1
(Опціонально) Підготуємо горіхи. Їх треба посмажити на сухій сковороді, щоб вони стали більш ароматними та хрусткими. В даному рецепті я використовувала мигдаль та бразильский горіх, але ви можете обрати будь-які горіхи та сухофрукти.
2
Далі какао-масло нарізати шматочками та розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
Домашній шоколад на основі какао-масла та керобу | Крок 2
3
Додати кероб та добре перемішати. На даному етапі можна використати занурювальний блендер, щоб отримати гарну однорідну масу без комочків. Зняти суміш з водяної бані. Додати мед та перемішати.
Домашній шоколад на основі какао-масла та керобу | Крок 3Домашній шоколад на основі какао-масла та керобу | Крок 3
4
(Опціонально) Темперуємо шоколад. Це зробить його більш стабільним, а також він не буде танути за кімнатної температури.
Для цього треба дати охолонути суміші до 33°С, додати Mycryo та добре перемішати. Без темперування шоколад також буде смачним, але його необхідно буде зберігати в холодильнику.
5
Переливаємо шоколад в силіконові форми. Для зручності можна спочатку перелити суміш в кондитерський мішок або пакет для заморожування, а потім охайно залити в форми.

Якщо силіконових форм нема під рукою - можна просто вилити шоколад на пергамент для випікання, а після застигання порізати на довільні шматочки. Якщо використовувались горіхи - їх можна викласти в форми перед або після заливанням шоколаду. Можна також додати сухофрукти.
Домашній шоколад на основі какао-масла та керобу | Крок 5Домашній шоколад на основі какао-масла та керобу | Крок 5Домашній шоколад на основі какао-масла та керобу | Крок 5
6
Відправити форми в холодильник до застигання.

Подякувати Подякувати

Вас може зацікавити: