Осінь - щедра пора року, яка дарує нам багато корисних овочів, серед яких і морква. Пропоную урізноманітнити своє меню і приготувати дуже смачний та багатий на вітаміни десерт - морквяний торт.
час гот. 4 год
порцій 10
Інгредієнти
Для тіста
Морква сира 350 г
Яйця 4 шт
Борошно пшеничне 350 г
Цукор 300 г
Масло вершкове 100 г
Олія соняшникова 150 мл
Горіхи волоські 100 г
Лимон 1 шт
Розпушувач для тіста 2 ст л
Кориця 1 ч л
Мускатний горіх 1/2 ч л
Імбир мелений 1/2 ч л
Сіль дрібка
Для крему
Сир кисломолочний 300 г
Вершковий сир (типу Філадельфія) 200 г
Вершкове масло 100 г
Сметана 100 г
Цукор 120 г
Ванілін дрібка
Як готувати
1
Для початку підготуємо моркву: миємо, чистимо і натираємо на дрібну тертушку. Далі подрібнюємо волоські горіхи: або ножем, або блендером, але не перетираємо в пил. Також знімаємо цедру з одного лимона і поки відставляємо в сторону.
2
У велику миску всипаємо цукор, яйця, дрібку солі і збиваємо міксером до пишності.
3
Додаємо в миску вершкове масло кімнатної температури і обережно вмішуємо в яєчну суміш. Також вливаємо соняшникову олію і перемішуємо.
4
Далі всипаємо просіяне пшеничне борошно, розпушувач та спеції і перемішуємо до однорідного гладкого тіста.
5
Тепер додаємо натерту моркву, цедру лимону і горіхи і обережно вимішуємо лопаткою.
6
Отримане тісто ділимо на 3 частини, щоб випекти 3 окремих коржі. Виливаємо першу частину тіста в підготовлену форму (у мене це форма діаметром 20 см, дно і бортики застелені пергаментом). Випікаємо корж у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30 хвилин до легкої румʼяної скоринки. Готовність перевіряємо деревʼяною паличкою.
7
Готовий корж дістаємо з духовки, чекаємо декілька хвилин, дістаємо із форми і випікаємо ще 2 коржі.
8
Залишаємо коржі на решітці до повного охолодження, загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на декілька годин, можна на ніч. Так коржі «відпочинуть» і будуть більш «вологими» і соковитими.
9
Тепер приготуємо крем. Кисломолочний сир протираємо через сито або блендером, щоб він став гладким і однорідним.
10
Вершкове масло збиваємо міксером до посвітління, додаємо цукор, кисломолочний сир, вершковий сир, сметану і ванілін і перемішуємо до однорідності і гладкого стану.
11
Збираємо торт. На велику таріль викладаємо морквяний корж, 1/4 крему, другий корж, знову крем, третій корж і покриваємо зверху кремом. За бажанням можна боки тортика теж покрити кремом. Прикрашаємо за бажанням. Смачного!