Сочники

17.06.2023

Цей рецепт сочників родом із дитинства, але у більш швидкому виконанні, проте все із тим же мʼякеньким ароматним тістом і соковитою начинкою.
Сочники
час гот. 1.5 год
порцій 8

Інгредієнти

Борошно пшеничне 260 г
Масло вершкове 150 г
Сметана 150 г
Розпушувач 1 ч. л.
Цукор 60 г
Ванілін, сіль дрібка
Кисломолочний сир 300 г
Цукор 50 г
Ванільний цукор 1 ч. л.
Яйце 1 шт
Крохмаль кукурудзяний 1 ч. л.
Молоко 1 ст. л.

Як готувати

1
У миску необхідно просіяти борошно, додати розпушувач, цукор, сіль та ванілін і перемішати. Додаємо дуже холодне вершкове масло, нарізане невеликими шматочками, і добре перетираємо все до стану крихт. Працювати треба швидко, щоб масло не тануло від тепла рук. Додаємо в миску сметану і перемішуємо спочатку ложкою, а потім руками. Тісто вимішувати не потрібно, а лише зібрати все до купи в кульку.
2
Загортаємо кульку з тіста у харчову плівку і охолоджуємо в холодильнику приблизно 30 хвилин, щоб тісто стало більш щільним і з ним було легше працювати.
3
Для начинки необхідно змішати кисломолочний сир, цукор, ванільний цукор, білок та крохмаль. Також за бажанням в начинку можна додати цедру одного лимону або апельсину, родзинки, сушену журавлину або інші сухофрукти чи ягоди.
4
Робочу поверхню і тісто присипаємо борошном і розказуємо тісто в прямокутний пласт товщиною приблизно 4 мм. В середину тіста викладаємо сирну начинку.
Сочники | Крок 4
5
Далі закриваємо начинку спочатку з однієї, а потім з іншої сторони, добре защипуючи при цьому краї тіста. Обережно перекочуємо рулетик швом донизу.
Сочники | Крок 5
6
Вмикаємо розігріватися духовку на 190 градусів. Рулет нарізаємо гострим ножем на шматочки шириною близько 4 см. Виходить приблизно 16 сочників.
7
Викладаємо сочники на деко, застелене пергаментним папером або тефлоновим килимком, і змащуємо жовтком, змішаним з молоком. Випікаємо печиво у розігрітій до 190 градусів духовці приблизно 35 хвилин до рум’яної скоринки.
8
Присипаємо сочники цукровою пудрою і насолоджуємося смачною випічкою.

Подякувати Подякувати

Вас може зацікавити: