Імбирні пряники

03.12.2023

Коли настає зима і наближаються новорічні свята, неодмінно хочеться створювати відповідну атмосферу та свято для рідних і близьких. Імбирні пряники - це саме те, що потрібно для цього. Вони дуже смачні, ароматні і красиві. Імбирний пряник - це смак дитинства, який завжди зігріває душу і серце.
Імбирні пряники
час гот. 1 год
порцій 15

Інгредієнти

Цукор 500 г
Окріп 200 мл
Вершкове масло 200 г
Сіль 1/2 ч л
Сода 1 ч л
Імбир мелений 1 ч л
Кориця 2 ч л
Мускатний горіх, кардамон 1/4 ч л
Яйце 1 шт
Борошно пшеничне 900 г
Мед 2 ст л (за бажанням)

Як готувати

1
В каструлю з товстим дном всипаємо цукор, ставимо на середній вогонь і починаємо плавити цукор.
Імбирні пряники | Крок 1
2
Спочатку цукор не чіпаємо, а коли десь третина цукру розплавилися, то починаємо обережно перемішувати цукор лопаткою, допомагаючи йому плавитися рівномірно.
Імбирні пряники | Крок 2
3
Коли весь цукор розчинився і не залишається жодного кришталика цукру, знімаємо каструлю з вогню і дуже обережно вливаємо до цукру окріп тоненькою струйкою і дуже активно перемішуємо масу лопаткою. Треба бути максимально обережними, щоб не ошпарится.
Імбирні пряники | Крок 3
4
Коли додали всю гарячу воду, знову ставимо каструлю на середній вогонь і додаємо, нарізане кубиками, вершкове масло. Перемішуємо до розчинення масла і знімаємо каструлю з вогню.
5
До маси додаємо сіль, соду, спеції і за бажанням мед. Залишаємо нашу заготовку для тіста, поки вона не стане кімнатної температури.
Імбирні пряники | Крок 5
6
Коли маса повністю охолола, додаємо 1 яйце, добре перемішуємо, а потім починаємо засипати борошно, теж постійно помішуючи тісто в каструлі. Коли маса стане досить густою, переходимо на робочу поверхню і замішуємо там досить мʼяке тісто, але щоб воно відлипало від рук.
7
Готове тісто загортаємо в харчову плівку або пакет і відправляємо в холодильник відлежатися мінімум на 6 годин, можна на ніч. Загалом тісто добре зберігається в холодильнику до трьох тижнів.
8
Дістаємо тісто з холодильника, відрізаємо шматок тіста, стелимо пергамент або килимок для випікання і розкочуємо відразу на тій поверхні, на якій будете випікати пряники. Товщина розкатаного тіста має бути приблизно 3-4 мм. Вирізаємо пряники формочками (вирубками), прибираємо зайве тісто і випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 5-7 хвилин в залежності від розміру пряничків.
Імбирні пряники | Крок 8
9
Готові гарячі пряники мають бути гнучкими, але після вистигання добре тримати форму. Але не варто перетримувати їх у духовій шафі, адже тоді вони будуть тверді і занадто сухі.
10
Можна переходити до дегустації або прикрашати за бажанням кондитерською глазурʼю. Смачного!
Імбирні пряники | Крок 10

Подякувати Подякувати

Вас може зацікавити: