Хачапурі по-мегрельськи

23.07.2023

Назва «хачапурі» походить від грузинських слів «хліб» (пурі) і «сир» (хачо). Ця страва грузинської кухні стала відомою в переважній кількості країн світу і улюбленою для багатьох людей. Спробуйте приготувати хачапурі за цим рецептом і переконайтеся, що це зовсім нескладно!
Хачапурі по-мегрельськи
час гот. 2 год
порцій 6

Інгредієнти

Тісто

Тепле молоко 150 мл
Тепла вода 150 мл
Цукор 1 ст л
Дріжджі свіжі 35 г (або сухі 15 г)
Борошно пшеничне 550 г
Сіль 1/2 ч л
Яйце 1 шт + 1 білок
Жовток 1 шт на змащування

Начинка

Сир адигейський 400 г
Сулугуні 200 г

Як готувати

1
У мисці зʼєднуємо теплу воду, молоко, розчиняємо дріжджі та цукор у рідині.
2
До рідкої суміші додаємо просіяне борошно, сіль, одне ціле яйце і білок. Замішаємо еластичне тісто. Борошна може знадобитися трішки більше або менше, орієнтуйтеся на консистенцію тіста: воно має добре відходити від рук, але і не бути забитим.
3
Відставляємо тісто на 1 годину в тепле місце для підйому.
4
Адигейський сир 400 г і сулугуні 100 г натираємо на крупну тертушку, перемішуємо. Натираємо 100 г сулугуні в окрему миску і залишаємо на посипку.
5
Тісто, що підійшло, ділимо на 3 рівні частини. Кожну розкочуємо в круглий пласт приблизно 5 мм завтовшки.
Хачапурі по-мегрельськи | Крок 5
6
В центр на розкочене коло викладаємо суміш сирів і збираємо тісто у вигляді мішечка, защипуємо.
Хачапурі по-мегрельськи | Крок 6Хачапурі по-мегрельськи | Крок 6
7
Перевертаємо коржик швом донизу і злегка розкочуємо качалкою.
8
У центрі кожного коржика робимо розріз діаметром приблизно 3 см і перекладаємо на деко, застелене пергаментом, потім змащуємо жовтком і присипаємо натертим сиром сулугуні.
9
Ставимо випікатися хачапурі у розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.

Подякувати Подякувати

Вас може зацікавити: