Мʼятне печиво

14.08.2023

Спробуйте приготувати м’ятне печиво за цим рецептом, адже воно має підбадьорливий м’ятний смак в кожному шматочку і навряд чи залишить Вас байдужими. Завдяки нашим простим покроковим інструкціям Ви миттєво освоїте мистецтво створення цих чудових ласощів.
Мʼятне печиво
час гот. 2.5 год
порцій 20

Інгредієнти

Мʼята 6 г
Цукор 200 г
Борошно 260 г
Розпушувач 1 ч л
Сіль
Вершкове масло 90 г
Яйце 1 шт
Лимон 1 шт
Цукрова пудра 5 ч л

Як готувати

1
Перш за все, необхідно зняти цедру з лимону.
2
Листочки мʼяти помити холодною водою і трохи просушити, наприклад, паперовим рушником.
3
В чашу блендера всипати цукор, 2 ч л лимонного соку та лимонну цедру і все перемолоти.
4
В суміш додати листочки м’яти, сіль, яйце та продовжити подрібнювати ще секунд 20.
5
Додати в суміш м’яке вершкове масло та продовжити перемішувати.
6
Далі в окрему миску необхідно просіяти борошно, додати розпушувач та перемішати.
7
Замішати тісто поступово додаючи суміш з борошном до рідкої суміші з пункту №5. Тісто повинно бути м’яким та не липнути до рук.
8
Тепер необхідно охолодити тісто. Чим краще тісто охолоне - тим більше будемо мати гарних тріщинок на печиві. Тому треба завернути тісто в харчову плівку та відправити до холодильника на декілька годин.
9
Охолоджене тісто дістаємо з холодильника та формуємо з нього кульки діаметром 3-3.5 см.
10
Деко необхідно застелити пергаментом або тефлоновим килимком. Кульки обваляти в цукровій пудрі та розкласти на деко на невеликій відстані одну він одної. Кульки не треба приплюскувати, вони самі приймуть форму як на фото нижче.
11
Випікаємо в духовці 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Мʼятне печиво | Крок 11

Подякувати Подякувати

Вас може зацікавити: