Торт "Пінчер"

30.06.2023

Цей швидкий у виконанні і водночас смачний рецепт стане у нагоді тоді, коли потрібно приготувати щось смачненьке, але часу на це обмаль. Тортик має приємний солодко-кисленький смак, а шоколадна глазур додає довершеності цьому десерту.
Торт "Пінчер"
час гот. 1 год
порцій 12

Інгредієнти

Тісто

Яйця 2 шт
Цукор 1 стакан
Сметана 1 стакан
Сода 1 ч л
Борошно 2 стакани
Сіль
Ванілін

Крем

Сметана жирна (20%) 1 літр
Цукор 1 стакан

Помадка

Молоко 4 ст л
Цукор 4 ст л
Какао 3 ч л
Вершкове масло 40 гр

Як готувати

1
Яйця збити з цукром, додати сметану, ванілін, сіль та соду, погашену оцтом.
2
Додати борошно і ретельно перемішати лопаткою або міксером на низьких обертах.
3
Вилити тісто на деко, застелене пергаментом, розподілити рівномірним шаром і випікати у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 20-25 хвилин. Готовність перевіряємо деревʼяною шпажкою. Вставлена всередину коржа вона має виходити сухою.
4
Тим часом готуємо крем. Сметану зʼєднуємо з цукром і збиваємо до розчинення цукру.
5
Далі приготуємо помадку. Для цього в невеликій каструлі зʼєднуємо молоко, цукор та какао і ставимо на вогонь. Необхідно прокипʼятити масу протягом 3 хвилин, постійно помішуючи, після чого додати вершкове масло і відразу зняти з вогню.
6
Вистигший корж розрізаємо на квадратики приблизно 3x3 см.
7
Нарізаний корж заливаємо сметанним кремом і перемішуємо у великій мисці.
8
Викладаємо просочені кремом коржі горкою на велику тарілку.
9
Приготуємо шоколадну глазур: у невеликій каструлі змішуємо молоко, какао, цукор і ставимо варитися на плиту протягом 3-4 хвилин, постійно помішуючи вінчиком. Знімаємо масу з вогню і додаємо вершкове масло. Перемішуємо і залишаємо охолонути до кімнатної температури.
10
Торт зверху прикрашаємо шоколадною глазурʼю.
11
За бажанням торт можна зверху присипати волоськими горіхами.
Торт "Пінчер" | Крок 11

Подякувати Подякувати

Вас може зацікавити: