Маковий рулет

30.07.2023

Насолодитися ароматом і смаком свіжої домашньої дріжджової випічки рекомендую за допомогою макового рулету. Ніжне пухке тісто, ароматна і соковита начинка нікого не залишать байдужим 😊
Маковий рулет
час гот. 3.5 год
порцій 12

Інгредієнти

Молоко тепле 450 мл
Дріжджі свіжі 35 г
Цукор 175 г
Борошно пшеничне 850 г
Масло вершкове 85 г
Яйця 2 шт + 1 жовток
Ванілін
Сіль
Макова начинка 800 г

Як готувати

1
Приготуємо опару. В мисці змішаємо тепле молоко (до 40 градусів), дріжджі, 1 столову ложку цукру і 4 столових ложки борошна. Перемішайте інгредієнти до однорідної суміші і залиште опару в теплому місці на 20 хвилин.
2
У великій каструлі або мисці необхідно змішати 2 яйця, дрібку солі, ванілін, весь цукор, що залишився, розтоплене вершкове масло і перемішати. Коли підійде опара, додайте її до яєчної суміші.
3
Просійте борошно і вводьте його, поступово замішуючи тісто спочатку в каструлі, а потім на робочій поверхні. Тісто необхідно добре вимішати, щоб воно добре відходило від рук, але не додавайте забагато борошна, бо тісто буде «забитим».
Маковий рулет | Крок 3
4
Покладіть тісто у каструлю, накрийте рушником і залиште підходити у теплому місці на 1 годину.
5
Тісто, що підійшло, розподіліть на 2 рівних частини. Кожну з них розкочуємо в прямокутний пласт приблизно 5 мм завтовшки.
6
Зверху рівномірно розподіляємо макову начинку, яку можна приготувати самостійно або взяти готову (у мене на один рулет йде 400 г готової макової начинки). Далі необхідно обережно скачати тісто з начинкою в рулет, защипнути краї і обережно перекласти на деко, застелене папером для випікання.
Маковий рулет | Крок 6Маковий рулет | Крок 6Маковий рулет | Крок 6
7
Дати рулетам підійти протягом 40 хвилин, змастити жовтком і поставити випікатися у розігріту до 180 градусів духовку протягом 35 хвилин.
Маковий рулет | Крок 7
8
Дістаємо рулет, даємо охолонути і насолоджуємося смаком!
Маковий рулет | Крок 8

Подякувати Подякувати

Вас може зацікавити: