Гарбузові вафлі

09.12.2023

Доки триває сезон гарбуза, то час користуватися користю і смаком цього овоча. Приготуймо ароматні вафельки до осінньо-зимового чаювання!
Гарбузові вафлі
час гот. 45 хв
порцій 4

Інгредієнти

Гарбуз свіжий 300 г
Яйця 2 шт
Цукор 4 ст л
Борошно пшеничне 1 ст
Розпушувач 1 ч л
Молоко 1 ст
Кориця 1 ч л
Соняшникова олія 3 ст л
Кокосова олія 1 ч л
Сіль дрібка

Як готувати

1
Гарбуз чистимо, нарізаємо на шматки середнього розміру і запікаємо в духовці або в мікрохвильовці до готовності приблизно хвилин 15-20.
2
Подрібнюємо блендером гарбуз до стану пюре і поки відставляємо в сторону.
3
В окремій мисці змішуємо міксером яйця, сіль, цукор.
4
Додаємо в миску просіяне пшеничне борошно, розпушувач, молоко, гарбузове пюре і добре перемішуємо до однорідності. Вкінці додаємо корицю і олію і ще раз перемішуємо.
5
Залишаємо тісто постояти по кімнатній температурі хвилин 10-15 і можемо приступати до випікання.
Гарбузові вафлі | Крок 5
6
Розігріваємо вафельницю, змащуємо пластини приладу тоненьким шаром кокосової олії за допомогою кісточки, наливаємо потрібну кількість тіста і випікаємо вафельки до готовності. Час приготування залежить від потужності приладу. У мене час випікання складає приблизно 3-4 хв.
Гарбузові вафлі | Крок 6
7
Повторюємо процедуру з іншим тістом і насолоджуємося смаком свіжих смаколиків!

Подякувати Подякувати

Вас може зацікавити: