Штрудель

05.06.2023

Приготування цієї страви стало відправним пунктом моєї любові до кулінарії. Штрудель за цим рецептом виходить ніжним, з тоненьким тістом і великою кількістю смачної соковитої начинки. Приготуйте його і переконайтеся у цьому. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 2 штруделі.
Штрудель
час гот. 2 год
порцій 16

Інгредієнти

Борошно пшеничне 375 г
Вода 185 мл
Вершкове масло 100 г
Родзинки 120 г
Яблука 500 г
Цукор 200 г
Цукрова пудра 50 г
Рослинна олія 75 г
Панірувальні сухарі 50 г
Грецькі горіхи 100 г
Лимон 1/2 шт
Кориця мелена 1,5 ч л
Сіль

Як готувати

1
Для приготування тіста необхідно взяти широку миску, просіяти в неї борошно, додати сіль, рослинну олію і воду. Замісіть тісто та інтенсивно вимішуйте щонайменше 10 хвилин, щоб тісто стало гладеньким та еластичним. Зберіть тісто в кулю, змастіть рослинною олією, прикрийте харчовою плівкою та залишите тісто відпочити протягом 30-40 хвилин. А тим часом підготуємо начинку.
Штрудель | Крок 1
2
Родзинки миємо, просушуємо та зʼєднуємо з нарізаними грецькими горіхами.
3
Вимиті та почищені від шкірки яблука нарізаємо шматочками приблизно 1,5 см. Далі збризнемо лимонним соком і додаємо в миску до родзинок і горіхів. Посипаємо начинку цукром, корицею і ретельно перемішуємо.
Штрудель | Крок 3
4
Ділимо тісто на 2 рівних частини. Формуємо перший штрудель. Робочу поверхню слід посипати борошном і дуже тоненько розкатати тісто за допомогою скалки. Діяти слід впевнено, але обережно, щоб не допустити розриву тіста.
5
Змастіть розкатане тісто частиною розтопленого вершкового масла, присипте сухариками, відступаючи від країв по 5 см. Зверху на панірувальні сухарі висипте половину заготовленої начинки і заверніть штрудель рулетом, загинаючи бокові краї тіста.
Штрудель | Крок 5Штрудель | Крок 5
6
Обережно перекотіть штрудель на папір для випікання.
7
Сформуйте другий штрудель аналогічним чином.
8
Змастіть обидва штруделі вершковим маслом і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовій шафі протягом 40 хвилин.
9
Готові штруделі змастіть рештою вершкового масла і густо присипте цукровою пудрою, поки штруделі гарячі.
10
Розріжте штрудель на порційні шматочки шириною приблизно 6 см.
11
Найкраще штрудель смакує теплим з ванільним морозивом. Але це не обовʼязково 😉
Штрудель | Крок 11

Подякувати Подякувати

Вас може зацікавити: