Яловичина по-бургундськи

04.06.2023

Яловичина за цим рецептом виходить дуже ніжна, соковита, з насиченим смаком грибочків у густому і ароматному винному соусі. Ця вишукана страва французької кухні найкраще смакує з картопляним пюре чи рисом.
Яловичина по-бургундськи
час гот. 2 год
порцій 6

Інгредієнти

Яловичина 700 г
Бекон 150 г
Шампіньйони 400 г
Червоне вино (сухе) 250 мл
Цибуля 2 шт
Часник 2 зуб.
Бульон мʼясний 250 мл
Томатна паста 1 ст л
Оливкова олія 2 ст л
Сіль

Як готувати

1
Яловичину необхідно обсмажити на великому вогні в оливковій олії протягом 5-6 хвилин до румʼяної скоринки. Зсипати яловичину в миску.
2
Вогонь зменшити до середнього і на цій же пательні обсмажити порізані довільними шматочками цибулю та бекон без шкірки протягом 5 хвилин.
3
Додати нарізаний часник і готувати ще 2 хвилини.
4
Додати вино, довести до кипіння. Додати бульйон, томатну пасту, закип'ятити.
5
Яловичину разом із соком помістити в пательню до бекону і цибулі, посолити, поперчити, зменшити вогонь і тушкувати 1 годину.
6
Гриби почистити. Якщо шампіньйони маленькі, то розрізати їх не потрібно, якщо великі - ріжемо навпіл і додаємо до мʼяса. Тушкуємо ще 30 хв.

Подякувати Подякувати

Вас може зацікавити: