Пиріг з куркою і грибами

16.07.2023

Таке відоме і таке ідеальне поєднання курки, грибів, цибулі та сиру є основою цього ситного заливного пирога. Готувати його зовсім нескладно, а смаком можна насолодитися сповна!
Пиріг з куркою і грибами
час гот. 1.5 год
порцій 8

Інгредієнти

Начинка

Куряче філе 400 г
Гриби шампіньйони 400 г
Цибуля 1 шт
Сир твердий 100 г
Сіль, перець

Тісто

Яйця 4 шт
Сметана 3 ст л
Борошно пшеничне 8 ст л
Розпушувач 2/3 ч л
Сіль

Як готувати

1
Куряче філе відварити протягом 30 хвилин з додаванням солі та перцю. Далі охолоджуємо та нарізаємо кубиками.
2
Шампіньйони і цибулю нарізати кубиками, обсмажити на вершковому маслі до золотавої скоринки, додати сіль, перець. Сир натерти на терці.
3
Приготуємо тісто: у мисці змішуємо яйця, сіль, сметану, поступово додаємо борошно з розпушувачем. Тісто має бути рідким (трохи густішим за тісто на млинці).
4
Форму для запікання змащуємо вершковим маслом. На дно форми виливаємо 1/3 тіста, зверху викладаємо половину нарізаного курячого філе, половину грибів і сиру. Далі знов виливаємо третину тіста, викладаємо решту курки, грибів і сиру і заливаємо тістом, що залишилося. За бажанням пиріг зверху можна присипати кунжутом.
5
Випікаємо пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин.

Подякувати Подякувати

Вас може зацікавити: