Салат з кабачків та баклажанів

14.10.2023

Пропоную приготувати овочевий салат в грузинському стилі, який не лише є корисним, але і запам'ятається Вам своїм незвичним смаком!
Салат з кабачків та баклажанів
час гот. 40 хв
порцій 4

Інгредієнти

Кабачки 2 шт
Баклажан 1 шт
Помідори 2 шт
Цибуля 1/2 шт
Петрушка, кінза 1/2 пучка
Часник 1 зубчик
Перець болгарський 1 шт
Майонез 2 ст л
Соєвий соус 1 ст л
Оливкова олія 3 ст л

Як готувати

1
Баклажан, кабачки помити, просушити, нарізати крупними шматочками приблизно 2х5 см. Посолити, скласти в миску і залишити овочі на 10хв при кімнатній температурі.
2
Злити зайву рідину і просушити овочі паперовими рушниками.
3
На розігріту пательню вилити 1.5 ст л оливкової олії і викласти половину нарізаних баклажанів та кабачків. Обсмажити рівномірно з усіх сторін на середньому вогні до утворення рум'яної скоринки. Смажені овочі викласти в миску.
Салат з кабачків та баклажанів | Крок 3
4
Обсмажити другу половину овочів. Розділяти овочі на 2 частини необхідно, щоб вони добре просмажились, а не тушкувались.
5
Помідори і болгарський перець помити, нарізати крупними шматочками і викласти до охолоджених до кімнатної температури баклажанів і кабачків.
6
Цибулю почистити, нарізати тоненькими напівкільцями, додати до овочів.
7
Петрушку і кінзу помити, просушити, дрібно нарізати та всипати в миску.
8
Салат заправити майонезом та соєвим соусом, додати чорни мелений перець за смаком.

Подякувати Подякувати

Вас може зацікавити: