Цей салат стане прикрасою Вашого святкового столу, адже він збирається шарами і виглядає дуже цікаво, а поєднання інгредієнтів створюють справжню феєрію смаку!
час гот. 1.5 год
порцій 10
Інгредієнти
Шампіньйони мариновані 150 г
Куряча грудка 1 шт
Сир твердий 120 г
Яйця 4 шт
Курага 100 г
Зелень (кріп і зелена цибуля) 1 пучок
Цибуля ріпчаста 1 шт
Сіль, перець
Майонез 250 г
Цукор 1 ч л
Оцет 2 ч л
Як готувати
1
Куряче філе необхідно помити, зачистити і варити після закіпання протягом 30 хвилин; воду посолити і поперчити.
2
Яйця відварити, курагу промити, обдати окропом.
3
Цибулю чистимо, ріжемо дрібненькими кубиками і маринуємо протягом 20 хвилин, заливши окропом і додавши 1 ч л цукру, 1/2 ч л солі і 2 ч л оцту.
4
Зелень миємо, сушимо і дрібно нарізаємо.
5
Далі починаємо викладати шари. На центр тарілки викладаємо мариновані шампіньйони (шапочкою донизу і ніжкою догори), далі по колу нарізану зелень, наступне коло - жовток, натертий на дрібну терку.
6
Наступним шаром на всю поверхню викладаємо натертий на терці білок і покриваємо сіточкою з майонезу.
7
Далі необхідно викласти нарізану кубиками курагу.
8
Зверху викладаємо натертий на терці сир і змащуємо майонезом.
9
Тепер викладаємо мариновану цибулю, добре відтиснувши зайву вологу.
10
Фінальний шар - відварена і нарізана кубиками куряча грудка, яку потрібно покрити майонезом.
11
Зверху потрібно накрити салат пласкою великою тарілкою, на якій і буде подаватися «Грибна поляна».
12
Обережно перевертаємо салат догори дриґом так, щоб пласка тарілка опинилася внизу і відправляємо в холодильник настоятися протягом кількох годин або на ніч.
13
Перед подачею обережно знімаємо верхню тарілку і ставимо на стіл святковий салат.