Фалафель

06.01.2024

Ця страва близькосхідної кухні являє собою кульки з нуту і спецій, смажені у фритюрі, вабить своїм смаком та хрусткою скоринкою і має багато шанувальників в усьому світі.
Фалафель
час гот. 1.5 год
порцій 16

Інгредієнти

Нут сухий 250 г
Цибуля ріпчаста 2 шт
Кінза 100 г
Сіль 1 ч л
Кмин 1/2 ч л
Олія для смаження

Як готувати

1
Сухий нут промиваємо в холодній воді, заливаємо чистою водою і залишаємо на добу набухати. Періодично потрібно промивати і змінювати воду.
2
Коли минула доба і нут добре набух, зливаємо воду, засипаємо його в чашу блендера і додаємо інші інгредієнти: промиту кінзу, нарізану крупними шматками цибулю, сіль, кмин і подрібнюємо.
3
Залишаємо подрібнену масу «відстоятися» у холодильнику протягом годинки.
Фалафель | Крок 3
4
У невелику каструлю наливаємо олію для фритюру, розігріваємо її на середньому вогні. Тим часом ліпимо кульки діаметром 4-5 сантиметрів і починаємо смажити фалафель до румʼяної скоринки з однієї сторони, а потім перевертаємо на іншу.
5
Дістаємо фалафель з фритюру і викладаємо на паперовий рушник.
6
Фалафель найкраще смакує свіжим, щойно посмаженим, тому смажте стільки, скільки плануєте зʼїсти за один раз.
7
Якщо маса на фалафель залишилася, то сміливо ставте її в холодильник і зберігайте протягом доби, а потім смажте і насолоджуйтеся свіжою хрусткою закускою!

Подякувати Подякувати

Вас може зацікавити: