Хумус

13.02.2024

Хумус - класична страва близькосхідної кухні. В кожній ізраїльській оселі є ця корисна, смачна, ситна, проста в приготуванні і бюджетна закуска. Хумус може відрізнятися за консистенцію: від густої, схожої на намазку, до більш рідкої у вигляді соусу. Пропоную спробувати варіант приготування хумусу (ближче до намазки), який полюбився мені.
Хумус
час гот. 2 год
порцій 16

Інгредієнти

Нут сухий 250 гр
Цибуля ціла 1 шт
Сода 1/2 ч л
Льодяна вода 100 мл
Тхіна (тахіні) 120 мл
Лимонний сік з одного лимону
Часник 2 зубчики
Сіль
Оливкова олія 2 ст л

Як готувати

1
Сухий нут промиваємо, заливаємо водою і залишаємо набухати протягом доби-півтори, періодично змінюючи воду.
2
Далі зливаємо воду, засипаємо нут у каструлю, заливаємо чистою водою, додаємо соду, цілу почищену цибулину і ставимо варитися протягом півтори години; знімаємо пінку при варінні.
3
Цибулю відкидаємо, зайву воду зливаємо з нуту і тепер нам необхідно прибрати зайву шкірку з нуту, вона легко відходить.
Хумус | Крок 3Хумус | Крок 3
4
В миску всипаємо почищений відварений нут, кунжутну пасту тахіні, часник, сік лимону, льодяну воду, сіль і все перебиваємо занурювальним блендером.
5
Пробуємо, що в нас виходить і за необхідності додаємо ще сіль, лимонний сік, часник за смаком.
6
Подаємо з хлібом/пітою/лавашем та овочами, заправивши оливковою олією і паприкою за бажанням і насолоджуємося смачним хумусом!
Хумус | Крок 6

Подякувати Подякувати

Вас може зацікавити: