Закуска з печених баклажанів мелідзано

20.08.2023

Мелідзано - це закуска з печених баклажанів, що є популярною в 🇬🇷Греції та країнах Сходу. Готується легко, гарно смакує з багетом, добре поєднується з гарнірами, рибою, м’ясом.
Закуска з печених баклажанів мелідзано
час гот. 1 год
порцій 2

Інгредієнти

Баклажани 2 шт 🍆
Цибуля 1/2 шт 🧅
Часник 2 зубчики 🧄
Зелень петрушки, кінзи 1/2 пучка
Оливкова олія 40 мл
Лимонний сік 1 ст л 🍋
Чорні оливки 10 шт
Сіль 🧂

Як готувати

1
Молоді баклажани помити, витерти і проткнути ножем шкірку в декількох місцях.
2
Запікаємо баклажани в духовці, розігрітій до 180 г протягом 30 хвилин.
3
Коли печені баклажани охолонуть, необхідно зняти з них шкірку. Шкірка від них добре відходить.
4
Цибулю і часник почистити, зелень помити.
5
В чашу блендера або миску кладемо почищені баклажани, цибулю, часних, зелень. Додати оливкову олію, лимонний сік, сіль і перебити блендером до консистенції каші. За бажанням усі овочі та залень можна дрібно нарізати і ножем замість блендера, але це займайє більше часу та у фінальному результаті будуть відчутні шматочки інгедієнтів.
Закуска з печених баклажанів мелідзано | Крок 5
6
Готову закуску необхідно відправити в холодильник до охолодження. Після цього закуска набуває довершеного овочевого смаку.
7
Викласти мелідзано в піалу, прикрасити оливками і зеленню. Смачного!

Подякувати Подякувати

Вас може зацікавити: